.

Over BSWZ

BSWZ staat voor Beroepsvereniging Sociaal Werkers Ziekenhuizen.

Het gezondheidslandschap is voortdurend in beweging. Dit stelt het sociaal werk in ziekenhuizen voor uitdagingen: we zijn genoodzaakt om blijvend te anticiperen op beleidskeuzes en maatschappelijke ontwikkelingen.

Vanuit deze vaststelling en de nood aan een erkend en gedragen beroepsprofiel, groeide de idee tot het oprichten van een beroepsvereniging voor sociaal werkers in ziekenhuizen. Wij zijn overtuigd van het belang om ook een stem naar het beleid te verzekeren en kunnen door het bundelen van onze krachten (zowel openbare als privé ziekenhuizen, maar ook universitaire, algemene en psychiatrische) meer invloed te kunnen uitoefenen op beleidsbeslissingen.

We willen onze stem laten horen bij de beleidsmakers zodat er in de ziekenhuizen voldoende aandacht en zorg is voor de psycho-sociale problemen van patiënten en hun naasten.

Als beroepsvereniging willen we daarom prioriteit geven aan belangenbehartiging en vertegenwoordiging van het sociaal werk in de ziekenhuizen naar de overheid en het brede middenveld.

In het kader van een verdere professionalisering stellen we ons verder als opdracht initiatieven te nemen om de kwaliteit van ons beroep te bewaken en te verbeteren. Zo ontwikkelde de beroepsvereniging inmiddels een eigen deontologische beroepscode. Onze visie en kernopdrachten werden algemeen onderschreven door de FOD Volksgezondheid. We stimuleren kennisoverdracht en volgen de maatschappelijke ontwikkelingen. Ook het uitwisselen van goede praktijken, het organiseren van vormingsinitiatieven en het stimuleren van onderzoek (evidence based sociaal werk) is de opdracht van onze beroepsvereniging.

Elke Lagae
Elke LagaeVoorzitter
Joeri de Munck
Joeri de MunckVoorzitterDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
ZNA
0476947291
Geert van den Berghe
Geert van den BerghePenningmeesterDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
ZNA
0470902357
Annelies Henderick
Annelies HenderickSecretarisDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
UZ Gent
09/3324826
Tina Visser
Tina VisserCoördinatorDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
UZ Leuven
016/33.83.57
Kristien Buelens
Kristien BuelensBestuurslidDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
GZA
03 443 38 93
Lieve Vanderlinden
Lieve VanderlindenBestuurslidDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0472/230381
Dirk Aerts
Dirk AertsBestuurslidDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Imeldaziekenhuis Bonheiden
015/ 50 57 28
Esther van Reeth
Esther van ReethBestuurslidDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
UPZ Zorg
02/7580575
Tom Baert
Tom BaertBestuurslidDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vitaz
03/7602760
Corry Deschamps
Corry DeschampsBestuurslid
Miranda van de Wiele
Miranda van de WieleBestuurslidDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
UZA
03/821.46.25
Raf Jacobs
Raf JacobsBestuurslidDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Jessa Ziekenhuis
0495 20 60 20
Maaike Lambert
Maaike LambertBestuurslidDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
AZ Sint-Jan Brugge
050 45 32 73
Laura Baeten
Laura BaetenBestuurslidDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
GZA
03 283 10 52

HET GEZONDHEIDSLANDSCHAP IS VOORTDUREND IN BEWEGING. DIT STELT HET SOCIAAL WERK IN ZIEKENHUIZEN VOOR UITDAGINGEN: WE ZIJN GENOODZAAKT OM BLIJVEND TE ANTICIPEREN OP BELEIDSKEUZES EN MAATSCHAPPELIJKE ONTWIKKELINGEN