.

Week van de zorg: Helder Recht zet de sociale diensten van de zorg in de bloemetjes

 

Het recht verhelderen is de missie van Helder Recht en Droits Quotidiens.

We willen iedereen toegang geven tot de geschikte juridische informatie op het juiste moment.

Wij richten ons vooral op hulpverleners die werken in verschillende sectoren: de sociale, de medische, de juridische, enz. Via hen bereiken we de meest kwetsbare burgers.

Helder Recht wil tijdens de week van de zorg het schitterende werk van de sociale diensten van de zorg onder de aandacht brengen.  

Tijdens de Week van de Zorg geven we iedereen toegang tot onze fiches over:

  • patiëntenrechten;
  • levenseinde;
  • personen met een verminderde zelfredzaamheid.

 Daarbovenop kunnen hulpverleners in de zorg een gratis demo-account aanvragen. Daarmee kunnen ze gedurende 1 maand onze website en helpdesk raadplegen.

Klik hier voor meer info

"Zonder sociaal werkers zouden er veel mensen verloren lopen in de samenleving"

Naar aanleiding van werelddag sociaal werk op 15 maart organiseert Sterk Sociaal Werk activiteiten over heel Vlaanderen én lanceert ze een campagne met straffe verhalen van sterke sociale professionals. Zo ook van Annelies Henderick, verbonden aan UZ Gent 

Sociaal werk doet ertoe!

Sociaal werk doet ertoe! Dat willen Sterk Sociaal Werk, Sociale School Heverlee (UCLL) en KULeuven op dinsdag 15 maart 2022 laten zien en ervaren. Ook al zijn sociaal werkers en hun realisaties vaak weinig zichtbaar, ze hebben wel degelijk impact.

Om naar uit te kijken: world social work day op 15 maart!

Op 15 maart is het World Social Work Day! Je mag je verwachten aan allerlei activiteiten in jouw regio in teken van World Social Work Day. De verschillende regionale platformen van Sterk Sociaal Werk zetten op die dag het sociaal werk in de kijker.  Voor meer info, volg #sterksociaalwerk op de sociale media.

 

Overlijden Ria Cnuts

We vernamen het droeve nieuws dat Ria Cnuts op 8 februari overleed in het AZ Vesalius te Tongeren.

BETROUWBARE EN VERSTAANBARE INFORMATIE/ADVIES VERSTREKKEN OVER HET OPNAMEPROCES IN HET ZIEKENHUIS, DE SOCIALE WETGEVING, RECHTEN, JURIDISCHE ADMINISTRATIEVE ZAKEN, DE SOCIALE KAART EN HET GEZONDHEIDSZORG IN HET ALGEMEEN

Meer nieuws