.

Jaarlijkse studiedag

Onze jaarlijkse studiedag zal gezien de huidige COVID19 maatregelen niet kunnen doorgaan. We voorzien een online alternatief. In de loop van de volgende maanden zal u op onze website een aantal presentaties kunnen volgen rond sociale voorzieningen. Meer informatie volgt.

Uitnodiging webinar World Social Work day op 16 maart

Meer dan ooit is de World Social Work Day op zijn plaats!

Sociaal werkers hebben het afgelopen jaar de meest kwetsbare personen en gezinnen opgezocht, aan de alarmbel getrokken bij overheden en nieuwe manieren van verbinding ontdekt en ingezet. De World Social Work Day is het moment om daar even stil te staan. 

Klik hier voor het programma.

Nieuw jasje en update voor beroepscode sociaal werkers in ziekenhuizen

De beroepscode voor sociaal werkers in ziekenhuizen kreeg een update en een nieuw jasje. Je kan hem hier ontdekken (opent een PDF in een nieuw venster). 

Nieuwsbrief werkgroep 'sociale diensten algemene ziekenhuizen' van Zorgnet-Icuro

Onderstaand vindt u de nieuwsbrief van de werkgroep 'sociale diensten algemene ziekenhuizen' van Zorgnet-Icuro.

De onderwerpen van deze editie zijn:

MINDER PIEKERGEDACHTEN, MEER SLAAP.

Op 23 januari organiseert De Zorgsamen een volgend gratis webinar voor zorgverleners over ‘Minder piekergedachten, meer slaap’. Professor Filip Raes, psychologe Hadi Waelkens en psycholoog Erik Franck geven concrete tips.

Hier vind je meer info: Minder piekergedachten, meer slaap - De zorgsamen

BETROUWBARE EN VERSTAANBARE INFORMATIE/ADVIES VERSTREKKEN OVER HET OPNAMEPROCES IN HET ZIEKENHUIS, DE SOCIALE WETGEVING, RECHTEN, JURIDISCHE ADMINISTRATIEVE ZAKEN, DE SOCIALE KAART EN HET GEZONDHEIDSZORG IN HET ALGEMEEN

Meer nieuws